Om vi blickar framåt ända till 2020 blir det naturligt nog en hel del spekulationer, rykten och rena önskedrömmar. Produktionsbolag och tv-studior planerar naturligtvis långt fram i tiden men vilka produktioner som realiseras beror mycket på hur marknaden reagerar på föregående säsong. En tv-serie som från början skisseras över tre till fyra säsonger kan lika gärna avslutas efter säsong ett om den inte får tillräckliga siffror. Trots detta har vi valt fem serier vi tror på 2020:

  • Harry Potter, Netflix

Netflix har gått ut i en pressrelease med att man tänker producera en tv-serie som kommer utspela sig på 90-talet i Amerika, parallellt med handlingen i den första Harry Potter filmen eller några år innan. I denna serie kommer vi få följa några amerikanska ungdomar på magi-skolan Ilvermorny i USA. Flera av ungdomarna kommer spelas av skådespelare kända från Netflix-serien Stranger Things.

  • Stranger Things, Netflix 

En av de bästa och mest originella serierna på 10-talet kommer med säsong tre inom ett eller två år. Än så länge är releasedatumet inte satt men inspelningsstart är någon gång under 2018 så eventuellt sändningsstart redan 2019 men kanske är tidigt 2020 mer troligt.

  • Sagan om Ringen, Amazon

Under 2019 kommer en tv-serie spelas in som ska utspela sig i J.R.R. Tolkiens Midgård. Handlingen kommer vara parallell till handlingen i böckerna och filmerna men detaljerna är ännu så länge hemliga. Varken regissör, skådespelare eller inspelningsplatser är offentliggjorda. Serien kommer troligtvis ha premiär under 2020.

  • Sonic the Hedgehog, WB Kids

Warner Brothers i samarbete med Sega producerar just nu en animerad serie för barn baserad på det klassiska tv-spelet Sonic the Hedgehog. Mark Hamill, känd från Star Wars, kommer göra rösten till den snabba, knallblåa igelkotten. Denna serie verkar vara helt klar för produktion.

  • Game of Thrones-prequel, HBO

Det har länge ryktats om en prequel till den omåttligt populära fantasyserien. Om det kommer något efter säsong åtta 2019 är det troligtvis en sådan, alla andra utvecklingslinjer i handlingen kommer antagligen vara utforskade.